Apetina®

Sery Apetina należą do serów typu śródziemnomorskiego, będących istotnym elementem sztuki kulinarnej tego regionu. Potrawy kuchni basenu Morza Śródziemnego cechuje duża ilość warzyw, bogactwo kolorów i smaków oraz aromatyczne przyprawy. To kuchnia różnorodnych serów, wśród których najpopularnieszy jest ser solankowy,  nazywany również serem typu feta.

Sery Apetina charakteryzuje typowy dla serów  tego regionu biały kolor, miękka, a zarazem krucha konsystencja i słonawy smak. Ze względu na swoją konsystencję i smak, sery Apetina są idealne do sałatek, jako przekąska, do dań na ciepło, do zapiekania oraz na kanapki.

Ofertę serów Apetina wyróżnia rozmaitość sposobów podania: od najprostszych, w tradycyjnych bloczkach, które można samemu pokroić, poprzez kostki w zalewie solankowej z wygodnym koszyczkiem do odsączania zalewy, na gotowych kostkach w zalewie olejowej z dodatkiem np. zielonych oliwek czy suszonych pomidorów kończąc.

Szukasz inspiracji? Odwiedź Apetyczne Inspiracje

Apetina® Wszystkie produkty Apetina®
Pokaż więcej