Ser typu śródziemnomorskiego w kostkach, w zalewie solankowej, bez laktozy. Opakowanie zawiera wygodne i praktyczne sitko do odsączania zalewy. Odsączone z zalewy kostki są gotowe do użycia w sałatkach i potrawach na gorąco.
Jest doskonałym ułatwieniem w kuchni! Nie tracisz czasu – wystarczy dodać kostki Arla Apetina® do sałatki lub dania i gotowe.
Zawartość laktozy poniżej 0,01 g/100 ml
Wartość odżywcza (w 100 g):
Wartość energetyczna (w 100 g) 676 kJ/162 kcal, Tłuszcz 10 g ;w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g, Węglowodany 0,5 g ;w tym cukry 0,5 g, Białko 17 g, Sól 2,8 g
Skład:
Ser (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka i lipaza mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, enzym laktaza), zalewa solankowa (woda, sól, stabilizator: chlorek wapnia, sól, substancja konserwująca: kwas mlekowy).
Przechowywanie:
Temp przechowywania: +2 - +8°C
Alergeny:
Mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego