Umytych batat
|
600 - 700 g |
---|---|
Olej
|
1 łyżka |
Świeżej kolendry
|
10 g |
---|---|
Świeżej pietruszki
|
10 g |
Świeżego oregano
|
10 g |
Ząbka czosnek
|
½ |
Czerwony ocet winny
|
½ łyżeczka |
Oliwa z oliwek
|
1 łyżka |
Kapar (opcjonalnie)
|
½ łyżka |
Cukier
|
¼ łyżeczka |
Soku z limonka
|
1 łyżeczka |
Sól i pieprz do smaku
|
Gotowanej czarnej fasola, odsączonej i opłukanej
|
1 puszka |
---|---|
Awokado, obrane, wydrylowane i pokrojone na kawałki
|
1 |
Łagodna czerwona papryczka chilli, pokrojona w cienkie plasterki (opcjonalnie)
|
1 |
Szczypiorki, grubo posiekanych
|
10 gałązki |
150 g |