Piersi z kurczaki
|
400 g |
---|---|
Czerwona cebula
|
1 |
Ząbki czosnku
|
2 |
Świeżego szpinaku
|
200 g |
Śmietany
|
300 ml |
4 | |
100 g | |
Masło lub oliwy z oliwek
|
1 łyżka |
Sól i biały pieprz do smaku
|
|
Świeżo posiekanego rozmarynu (opcjonalnie 1 łyżka suszonego)
|
2 łyżki |
Zastosowanie zarówno serka śmietankowego, jak i samej śmietany, zapewnia większą gęstość sosu i sprawia, że ma on wprost nieziemski smak. Zamiast rozmarynu można dodać inne zioła (dobrze sprawdza się tymianek). Jeżeli ktoś lubi, można dorzucić więcej warzyw.
|
---|
Danie posypujemy świeżymi ziołami i podajemy z dobrej jakości pieczywem bądź z sałatą.
|
---|