Kluczem do jedwabiście delikatnego sernika jest gładkie ciasto. Aby to osiągnąć, przed rozpoczęciem pieczenia upewnij się, że serek śmietankowy i jajka osiągnęły temperaturę pokojową. Dzięki temu składniki dokładnie się wymieszają i powstanie idealnie kremowy sernik bez grudek.
200 g | |
200 g | |
Migdały
|
50 g |
Ciastka digestive (ok. 150 g)
|
10 |
Masła
|
75 g |
Śmietany kremówki (38% tłuszczu)
|
150 ml |
Jajka
|
2 |
Cytryna
|
skórka z ½ |
Cytryna
|
sok z ½ |
Cukierków
|
200 g |
Stołowe mąki
|
4 łyżki |
Jagody
|
150 g |
Ser Apetina Classic w kostkach w zalewie solankowej łagodzi słodki smak deseru za sprawą swojego lekko słonawego smaku.
|
---|
Sernik podawaj schłodzony, ponieważ niska temperatura sprawi, że zarówno spód, jak i masa serowa będą bardziej kruche.
|
---|